Repatriere decedati din Europa

Decesul unui membru al familiei sau al unui prieten este un moment greu din viata oricui, mai ales atunci cand intervine in mod neasteptat.

Daca decesul a survenit pe teritoriul unei tari din Europa, repatrierea trupului neinsufletit presupune parcurgerea catorva etape specifice fiecarei tari in parte. In primul rand trebuie cunoscute foarte bine conditiile in care a survenit decesul persoanei dragi, intrucat durata obtinerii documentelor de repatriere este diferita daca de exemplu decesul a survenit in urma unui accident, in comparatie cu situatia in care decesul s-a produs din cauze naturale.

Repatrierea romanilor decedati se efectueazain primul rand, abia dupa ce se obtin documentele complete din tara unde s-a produs decesul.Mai apoi se va proceda la ridicarea corpului de la morga unde se afla depozitat in camera frigorifica si introducerea in sicriul de repatriere.

Sicriul de repatriere cuprinde sicriul de lemn masiv conform normelor europene, care este captusit la interior cu un alt sicriu de zinc. De asemenea, sicriul va fi accesorizat cu elemente de decor cat si cu elemente specifice repatrierii (ex: valvola, saltea absorbanta, placuta identificare), care in unele tari sunt obligatorii , iar in altele sunt facultative.

Dupa ce a fost asezat in sicriul trupul decedatului, se va proceda la sudarea, respectiv sigilarea sicriului de repatriere, sigilare care, in unele situatii (in functie de zona geografica) trebuie sa fie asistata de un reprezentant al Politiei Mortuare, sau de  Medic al ASL, etc.

Sicriul va fi incarcat pe locul special amenajat in autovehiculul funerar, si va incepe cursa catre localitatea de destinatie.

Repatrierea romanilor decedati in tari precum: Italia, Germania, Grecia, Ungaria, Austria, Olanda, Spania, Portugalia,Franta,Marea Britanie, Cipru, Danemarca, Norvegia, Suedia, Irlanda, Belgia, etc. , mai pe scurt din tari din Europa se poate efectua atat pe cale rutiera, cat si pe cale aeriana, Pretul fiind estimat in functie de numarul de kilometri, bilet de avion cargo, costuri pentru obtinerea documentelor, imbalsamarea, manipularea, depozitarea la camera frigorifica, etc.

Repatrierea decedatilor dureaza intre 2 si 6 zile lucratoare, in functie de tara din Europa unde s-a produs decesul si de imprejurari.

Mai pe scurt, repatrierea romanilor din tarile U.E consta in transportul funerar international al trupului decedatului in sicriul de repatriere si cu autospeciala funerara conform normelor legale, in prealabil  obtinandu-se  documentatia necesara pentru acest demers.

Echipa www.repatriere-romania.ro va sprijina pentru efectuarea celor mai sus descrise, intrucat suntem o echipa de profesionisti cu ani de experienta in domeniu. Consilierii nostri cunosc foarte bine legislatia specifica fiecarei tari in Europa  pentru cazurile de repatriere a romanilor decedati in strainatate, de aceea va vor da sfaturi utile si practice.

Ofertele noastre de pret sunt precise si complete incluzand toate serviciile si respectandu-va toate doleantele dumneavoastra, a clientilor nostri.

Tratam fiecare repatriere cu respect deosebit, atat pentru defunct , cat si pentru familia apartinatoare.

Cere ofertă de preţ