Servicii funerare Italia: Transport, Repatriere Decedati Italia

// Repatriere decedati Italia // transport funerar Italia // transport funerar international Italia // repatriere din Italia // Deces in Italia // Transport decedati Italia // Transport persoane decedate Italia // 

Repatrierea persoanelor decedate din Italia, presupune respectarea unei proceduri speciale conform normelor acestei tari, indiferent ca orasul producerii decesului este Roma, Modena, Milano, Torino, Venetia, Trieste, Bologna, Pisa, Firenze, Napoli, Sicilia, Palermo, Bari, Brindisi, Piacenza, Novara, Terni, Siena, Genova, Padova, Verona, Parma, Arezzo, Pescara, Foggia, Andria, Cosenza, sau Lecce, etc.

In primul rand este nevoie de obtinerea documentelor de repatriere (certificat de deces multilingv, pasaport mortuar, etc.), iar pentru a realiza acest serviciu intr-un timp cat mai scurt, va punem la dispozitie colaboratorii nostri care se afla in fiecare oras din Italia.Delegatii nostri vor demara imediat aceasta procedura, la indicatiile noastre, pentru a nu pierde timp esential in astfel de situatii. Este nevoie de o atentie deosebita la obtinerea documentelor de repatriere decedati, astfel verificand amanuntit ca datele inscrise ale persoanei decedate sa fie complete si corecte. Este esential ca certificatul de deces eliberat de autoritatile din Italia sa fie modelul extrasului de deces multilingv conform acordul incheiat la Viena de catre statele membre U.E., in caz contrar acesta necesita apostilare.

Acest extras de deces multilingv eliberat cu ocazia repatrierii persoanei decedate din Italia, nu necesita traducerea in limba romana pentru a fi depus la Oficiul Starii Civile – Serviciul Deces in Romania.

Sicriul  necesar repatrierii persoanei decedate este format la exterior din sicriul de lemn , care indeplineste conditiile de forma si fond impuse de statul italian (diferite dimensiuni de grosime indicate in lege, etc), iar la interior se afla un alt sicriu din zinc (care de asemenea indeplineste niste conditii de fond si forma impuse), ambele prezentand o stanta, care atesta ca acestea sunt conform standardelor repatrierii decedatilor.La interior se regaseste  o valvola purificatoare si o patura absorbanta , de asemenea impuse de legea italiana pentru repatrierea decedatilor.

Inainte de transportarea persoanei decedate din Italia in Romania, este necesara efectuarea seringii de conservare, care are rolul de a trata trupul neinsufletit impotriva starii de putrefactie  si contine formol de concentratie mica. De asemenea, dupa aceasta operatiune este obligatorie sigilarea / cositorirea sicriului de zinc folosit la repatriere si inchiderea sicriului de lemn in toate cele 24 de gauri. Apoi se aplica un sigiliu din ceara peste care se aplica marca transportatorului persoanei decedate din Italia.

Cu aceasta ocazie se verifica si autovehiculul destinat repatrierii persoanei decedate din Italia in Romania, pentru a corespunde normelor in vigoare.

Transportul funerar international va urma traseul si punctele vamale indicate in pasaportul mortuar.

Aceste servicii sunt adaptate nevoilor clientilor nostri si sunt oferite prompt, la preturi avantajoase, astfel invcat repatrierea sa aiba loc in cel mai scurt timp. Noi oferim servicii funerare Italia, indeplinim toate procedurile necesare si ne ocupam de actele ce trebuiesc alcatuite si depuse la autoritatile competente din aceasta tara. Astfel, putem spune ca rezolvam orice caz de deces in Italia intr-un timp rezonabil.

Decesul cuiva in strainatate implica cheltuieli mult mai mari decat in cazul decesului in tara natala. Nici sicriul nu este la fel ca in tara noastra, caci el trebuie inclus intr-unul mult mai scump, facut din materiale speciale, sicriu ce nu poate fi deschis de nimeni, in nicio imprejurare. Incalcarea unor reguli impuse de tratatele internationale in domeniu poate atrage raspunderea penala a celor care nu le respecta !

Noi ne ocupam de obtinerea tuturor documentelor, inclusiv a celor de repatriere, prin serviciul nostru de servicii funerare Italia. Totul este facut cu promptitudine maxima, tinandu-se seama de specificul situatiei in care se face repatrierea celui decedat in Italia. In Italia, sicriul in care se face repatrierea este compus din lemn si zinc (la interior), aceasta conditie fiind esentiala pentru ca repatrierea sa se faca in conditii legale.

Puteti apela oricand cu incredere la serviciile noastre, iar specialistii nostri va stau la dispozitie inclusiv pentru consultanta si sfaturi specializate in privinta procedurii de repatriere, chiar daca nu contractati serviciile noastre de servicii funerare Italia. Suntem alaturi de oricine in clipele grele si ii sprijinim pe semenii nostri aflati la grea incercare.

Servicii Transport / Repatriere Decedati Italia | Funerare Italia

In cazul unui deces inregistrat intr-o tara straina, procedura este mult mai complexa decat in tara natala a cuiva. Din acel moment este declansata o procedura complexa, ce necesita asistenta unor experti in domeniu pentru ca totul sa mearga bine (inclusiv in caz de repatriere decedati Italia). La declararea unui deces, in special a unui suspect, politia este chemata, iar ei, la randul lor, contacteaza ambasada tarii dvs., iar ambasada, la randul ei, contacteaza politia din tara dvs. de origine pentru a informa familia sau rudele celui decedat.
Familiile afectate de aceste probleme neplacute primesc informatii inclusiv despre companiile de pompe funebre ce se pot ocupa de acest proces. Atunci cand este aleasa una, ambasada transmite aceste informatii autoritatilor din tara straina, care elibereaza corpul neinsufletit celor de la acea companie de pompe funebre. Apoi familia ia decizia in privinta modului in care vor decurge lucrurile:

– ei pot ingropa corpul in tara straina, situatie mai convenabila financiar;

– pot alege sa incinereze corpul acolo si sa ia cenusa in tara natala;
– repatrierea corpului celui decedat in strainatate.
Daca sunteti intr-o vacanta sau calatorie si aveti asigurare de calatorie care va acoperi costurile, atunci nu aveti de ce sa va faceti griji. Altfel, familia celui decedat va trebui sa suporte costurile, costuri care pot fi considerabile, in special in caz de repatriere decedati Italia.
Daca se ia decizia de repatriere a corpului, cei de la compania angajata in acest scop vor incerca sa gaseasca zboruri adecvate, la preturi bune, insa nu toate companiile aeriene fac aceste transporturi spre tarile europene. Familia va trebui, de asemenea, sa angajeze o companie de pompe funebre in tara natala pentru a ridica corpul de la compania aeriana. Costurile totale se pot ridica si la cateva mii de euro.
In fiecare an, zeci de mii de oameni mor in strainatate in timp ce calatoresc. Este o situatie dificila in care apartinatorii se vor vedea pusi, situatie pentru care multi oameni nu sunt pregatiti. Pierderea unei persoane iubite dintr-o data poate fi atat traumatizanta, cat si stresanta. Serviciile de repatriere decedati Italia reprezinta procesul prin care corpul decedatului este readus in tara sa pe cale rutiera sau aeriana.
Pentru repatriere trebuie sa actionati repede. Sunt foarte multe documente pe care trebuie sa le finalizati si sa le depuneti rapid la autoritatile competente din tara respectiva. Fiecare tara are legi si cerinte diferite care afecteaza procesul de repatriere. Respectarea acestor legi poate duce la scurtarea perioadei de repatriere, ceea ce ar putea alina, cat de cat, suferinta familiei din tara.

CUM SA ACTIONATI CAT MAI EFICIENT IN CAZ DE TRANSPORT DECEDATI ITALIA ?

Odata ce familia celui decedat a hotarat cum trebuie sa se procedeze in continuare, trebuie sa se depuna o declaratie speciala la autoritati pentru obtinerea tuturor actelor si autorizatiilor. Este important sa ne amintim ca exista costuri asociate serviciilor de repatriere pe care familia este datoare sa le achite. Din pacate, guvernul roman nu ofera fonduri speciale pentru serviciul de transport decedati Italia.

Insa puteti apela la bunavointa oamenilor, la donatii sau chiar la crowdfunding, aceasta din urma metoda fiind utilizata cu succes pentru a completa costurile necesare repatrierii, in special atunci cand familiile nu au reusit sa le acopere si s-au vazut nevoite sa apeleze la compatriotii lor din Italia sau din Romania.

Un lucru important de retinut este ca procesul ar putea fi amanat daca persoana iubita este victima unei crime. In aceasta situatie, politia locala va efectua o investigatie si o autopsie care ar putea intarzia procesul de repatriere si transport decedati Italia. Acest lucru limiteaza, in acelasi timp, alegerile familiei, caci trebuie asteptat pana cand ancheta va lamuri toate aspectele controversate sau ramase cu semne de intrebare. Exista doua optiuni la indemana in acest caz:

Pregatirea pentru inmormantare a trupului neinsufletit si aducerea lui in tara natala.
Daca o familie alege ca trupul neinsufletit sa fie imbalsamat si adus acasa, munca va fi terminata de o companie funerara locala din tara in care decesul a avut loc. Aceasta optiune implica cele mai mari costuri pentru aducerea ramasitelor acasa, inclusiv pentru transport decedati Italia. De asemenea, nu este recomandat sa se amane prea mult procesul gasirii unei firme de pompe funebre, deoarece oricum intregul proces de transport va lua ceva timp.
Incinerarea si aducerea ramasitelor in tara !
Incinerarea este, de obicei, mai putin costisitoare decat daca readuceti in tara trupul imbalsamat. In multe cazuri, aceasta este alegerea pe care o fac familiile pentru a-i aduce pe cei dragi casa, chiar si sub aceasta forma neacceptata de normele ortodoxe. In timp ce incinerarea este disponibila in majoritatea tarilor, ea poate fi mai dificil de facut daca tara este predominant catolica sau musulmana. In aceste tari, instalatiile speciale de incinerare pot fi in numar foarte mic, iar acolo se percepe o taxa destul de mare.

VA PUTEM AJUTA ORICAND CU SERVICIUL NOSTRU NONSTOP DE TRANSPORT DECEDATI ITALIA !

Ingrijorarea cu privire la moartea intr-o tara straina nu este ceva care ar trebui sa va preocupe in timpul dvs. liber, dar, asa cum nu ne asteptam de multe ori, astfel de lucruri se pot intampla cu cei dragi chiar si in vacante sau concedii. Chiar si o scurta vacanta in strainatate poate lasa o familie in situatia de a incerca sa se ocupe de inmormantarea cuiva, dar sunt si anumite lucruri pe care le putem face in prealabil.

Multi oameni mor in strainatate !

In ultimul deceniu, mii de romani au murit in strainatate din cauza unor cauze non-naturale (de exemplu, inec, accidente auto, acte terorism, suicid etc.), potrivit statisticilor oficiale. Multi au murit din cauza unor cauze naturale, asa cum este batranetea sau unele boli cronice care le-au grabit sfarsitul.

Cele mai frecvente cauze non-naturale ale deceselor in strainatate, sunt, in ordinea prevalentei lor: accidentele rutiere, crime, inec si sinuciderea. Din pacate, sunt si situatii in care romanii sunt victime ale urii rasiale si ale xenofobiei, cazuri ce pot rezulta chiar in moartea unor compatrioti de-ai nostri. In astfel de situatii, solidaritatea compatriotilor a fost foarte importanta, caci oamenii au strans bani pentru a le ajuta familiile cu costurile implicate de transport decedati Italia.

Niciodata nu se stie cat de cruda va fi soarta cu cineva si unde se pot intampla accidente groaznice, asa cum a fost cel din Muntenegru de acum cativa ani. Atunci, multi romani au murit dupa ce un autocar a cazut intr-o prapastie. In acea situatie, a fost esential ajutorul primit de la comunitatea muntenegreana si interventia rapida a serviciilor de salvare, datorita carora unii pasageri ai autocarului au supravietuit.

Suntem aici pentru Dvs. oricand aveti nevoie de servicii funerare Italia…

Comunitatea de Romania din Italia si Spania a dus practic la crearea unei a doua Romanii in strainatate, in vestul Europei. Pe langa numeroase avantaje de care se bucura romanii de peste hotare, ei se pot confrunta si cu neplaceri precum decesul unor persoane dragi sau prieteni. In cazul in care acest lucru se intampla in Italia, noi oferim servicii funerare Italia la orice ora din zi si din noapte.

Cere ofertă de preţ


repatriere decedati Italia
transport decedati Italia
servicii funerare Italia